Flinstone pecsenye
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A burgonyát, az édesburgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A sárgarépát, és a cukkinit felkarikázzuk, a hagymákat félkarikákra vágjuk. Megsózzuk, megborsozzuk a zöldségeket, és egy nagyobb tepsiben összeforgatjuk az olajjal. Egyenletesen elterítjük.
Ráfektetjük az előzetesen sóval, frissen őrölt borssal bedörzsölt Frédi szeletet. Mellétesszük a kimagozott csípős paprikát, a hús tetejét beborítjuk 3 db ujjnyi szeletre vágott füstölt szalonnával, és a kakukkfű ágakkal. Alufóliával letakarva, 200fokon 2 óráig sütjük. A végén a fóliát levéve, pár percig pirítunk a húson.
A megsült húst, a zöldségkörettel és friss salátával tálaljuk.