Fokhagymás töltött hús

| Hozzávalók:
1 egész dagadó3 zsemle1 fej vöröshagyma3 gerezd fokhagyma1 tojássómajoránnaőrölt borsbazsalikom1 csokor petrezselyemfokhagymaporolajleves kocka1/2 dl víz | 
| Elkészítési idő: | 2 óra | Fogyókúrás: | nem |  
| Költség: | 1500-2000 FT | Vegetáriánus: | nem |  
| Adagok: | 6 főre | Gluténmentes: | nem |  
| Nehézség: | Egyszerű | Laktózmentes: | igen |  
 | 
Elkészítés:
A zsemléket beáztatjuk, kicsavarjuk, és egy tálba tesszük.
A hagymákat apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük.A hagymát a többi hozzávalóval együtt a zsemléhez adjuk. Jól összekeverjük, és megtöltjük vele a húst.
Egy tepsibe öntünk kevés olajat, a vizet, és hozzáadjuk az elmorzsolt leveskockát.
Ebbe tesszük a töltött húst, aminek a tetejét megszórjuk fokhagymaporral. Fóliával letakarva előmelegített sütőbe tesszük.
Mikor a hús átsült,levesszük róla a fóliát, hogy szép színt kapjon.
Tetszés szerinti körettel és friss salátával kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
A fokhagymapor helyett vághatunk rá friss fokhagyma szeleteket is.
 Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)
 Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!
![]()