Gulyásleves Hajdula konyhájából
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A hártyás és inas részektől megtisztítjuk a marhahúst,majd megmossuk, és felkockázzuk.
A lilahagymát és a paprikát nagyon apróra felvágjuk, majd a felhevített olajon mindkettőt egyszerre megdinszteljük. Hozzáadjuk a húst, pirítjuk egy kicsit, majd kavarunk egyet rajta. Rászórjuk a pirospaprikát, hozzáadjuk a paradicsomlét, a bort, a húslé 1/3 részét a zúzott fokhagymát, a borsot, erős paprikát, a köményt, és az ízlésünknek megfelelő sót.
Félpuhára főzzük, majd beletesszük a kockákra vágott sárga és fehérrépákat az ugyanakkorára darabolt burgonyát és a csipetkét. Felöntjük a többi lével, és készre főzzük.
Ha házi csipetkét használunk, azt csak a befejezés előtt 10 perccel tesszük a levesbe.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp / megjegyzés:
Ezt a levest az osztrákoknál ettem először, meglepetésemre talán a legfinomabb gulyásleves volt, amit valaha ettem. Sokáig kísérleteztem, míg sikerült azt az ízt eltalálnom családom teljes megelégedettségére. Ennek a levesnek a leve is sűrű, nem átlátszó.