Húsleves csirkecombból
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A combokat megtisztítom, és egy fazékba teszem.
Felöntöm 3-3,5 liter hideg vízzel, és főzni kezdem, beleteszem megpucolt és feldarabolt gyökérzöldségeket is és egészben a hagymát, fokhagymákat, a zellert, karalábét meg a paprikát.
Mikor forrni kezd leszedem a tetején keletkező habot, majd leveszem a főzőlapot kis fokozatra.
Egész borsot szórok bele úgy 1 kiskanálnyit, 1 kanálnyi sóval ízesítem és így főzöm tovább lassú tűzön, gyöngyözve kb 60 percet míg a hús és a zöldségek teljesen megfőnek.
Ezután kiveszem a húst és a zöldségeket, óvatosan, nehogy zavaros legyen a leves, majd a levest átszűröm egy másik lábosba.
Cérnametélttel vagy grízgaluskával tálalom.