Főoldal / Desszertek / Japán szelet

Japán szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Japán szelet

Japán szelet

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 evő kanál liszt
  • 4 evő kanál cukor
  • 2 evő kanál holland kakaó
  • fél csomag sütő por

A KRÉMHEZ

  • 2 dl natúr joghurt
  • 2 dl meggyes joghurt
  • 1 üveg magozott meggy
  • 6 db lap zselatin
  • 4 evő kanál porcukor
  • 2 dl lágy natúr sajt

Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

Piskótát készítünk a hagyományos módon. A tojások sárgáját keverjük ki a cukorral, adjuk hozzá a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet, végül forgassuk bele a fehérjékből vert kemény habot. A tepsit béleljük ki zsírpapírral, simítsuk rá a piskóta masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük tűpróbáig. A kihűlt piskótáról húzzuk le a papírt.

A sima joghurtot és a meggyes joghurtot keverjük össze, adjuk hozzá a krémsajtot és azzal is alaposan keverjük el. Ízlés szerint ízesítsük porcukorral.

A zselatint készítsük el a meggylével a rajta levő utasítások szerint, adjuk a krémhez és dermesszük kicsit meg a hűtőben.

Ha elég kemény kenjük a piskótára, és egy kanállal tegyünk a tetejére a meggy léből.

Végül a meggyet nyomkodjuk kissé a krémbe, és tegyük a hűtőbe 2 óra hosszára dermedni.

Tipp / megjegyzés:
Készíthetjük más idény gyümölccsel is, de nekem meggyel a legjobb.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére