Főoldal / Desszertek / Joghurthab zabkeksszel és gránátalmával

Joghurthab zabkeksszel és gránátalmával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Joghurthab zabkeksszel és gránátalmával

Joghurthab zabkeksszel és gránátalmával

Hozzávalók:

  • 3 db sárgabarackos Danone joghurt (3×125 gramm)
  • 3 dl Hulala (v. habtejszín)
  • 3 ek. porcukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1 mk. őrölt fahéj
  • 1 db gránátalma
  • 1 cs. Győri Édes zabkeksz
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A keverőtálba tegyük bele a joghurtot, adjunk hozzá 2 dl Hulalát (v. habtejszínt), valamint a porcukrot, a vaníliás cukrot, és az őrölt fahéjat, majd robotgéppel keverjük habosra.

A maradék Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd óvatosan, egy keverőkanállal keverjük hozzá a joghurthabhoz.

Az előkészített poharakba morzsoljunk bele 2 db zabkekszet, majd kanalazzunk rá a joghurthabból.

Ezután szórjuk meg a gránátalmával, ízlés szerint szintén morzsoljunk rá zabkekszet, majd kanalazzuk rá a maradék joghurthabot.
Az elkészült pohárkrémet rögtön tálaljuk, mert különben a ropogós zabkeksz elázik a joghurthabtól.

Joghurthab zabkeksszel és gránátalmával 5.00/5 (1 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére