Főoldal / Sertés ételek / Juhtúrós krinolin gombaszósszal

Juhtúrós krinolin gombaszósszal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Juhtúrós krinolin gombaszósszal

Juhtúrós krinolin gombaszósszal

Hozzávalók:

  • 4 db krinolin
  • 20 dkg juhtúró (vagy sajt)
  • 8 vékony szelet császárszalonna vagy parasztsonka

A szószhoz:

  • 4 db gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kiskanál étkezési keményítő vagy liszt
  • 100 ml tejszín
  • 1 csokor petrezselyem
  • citromlé
  • olaj
  • bors
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A krinolinon zsebet vágok és megtöltöm juhtúróval vagy sajttal és becsavarom 2 szelet szalonnába vagy sonkába.
Egy tepsit kiolajazok, és belehelyezem a töltött krinolinokat, majd előmelegített sütőben lassú tűznél megsütöm. (FIGYELEM! ha túl nagy a hőfok a sütőben akkor kihasadnak)

A gombát és hagymát megpucolom, majd apróra vágom.
A hagymát az olajon megdinsztelem, beleteszem a gombát és puhára főzöm kicsi víz hozzáadásával. Ezután beleteszem a tejföllel elkevert keményítőt (vagy lisztet), az apróra vágott petrezselymet sózom borsozom kis citromlevet csöppentek bele és összefőzöm.

A megsült krinolinokat a gombaszósszal tálalom.

Értékeld a receptet

Vicuska1 (143 Recept)

Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett. Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.


Szólj hozzá!

A lap tetejére