Juhtúrós krinolin gombaszósszal
Hozzávalók:
A szószhoz:
|
|
Elkészítés:
A krinolinon zsebet vágok és megtöltöm juhtúróval vagy sajttal és becsavarom 2 szelet szalonnába vagy sonkába.
Egy tepsit kiolajazok, és belehelyezem a töltött krinolinokat, majd előmelegített sütőben lassú tűznél megsütöm. (FIGYELEM! ha túl nagy a hőfok a sütőben akkor kihasadnak)
A gombát és hagymát megpucolom, majd apróra vágom.
A hagymát az olajon megdinsztelem, beleteszem a gombát és puhára főzöm kicsi víz hozzáadásával. Ezután beleteszem a tejföllel elkevert keményítőt (vagy lisztet), az apróra vágott petrezselymet sózom borsozom kis citromlevet csöppentek bele és összefőzöm.
A megsült krinolinokat a gombaszósszal tálalom.