Főoldal / Kelt tészták / Káposztás lángos virslivel és sajttal töltve

Káposztás lángos virslivel és sajttal töltve

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Káposztás lángos virslivel és sajttal töltve

Káposztás lángos virslivel és sajttal töltve

Hozzávalók:

  • fél káposzta
  • 50 dkg liszt
  • 3 pár virsli
  • 15 dkg trappista sajt
  • fél cs élesztő
  • 3 dl tej
  • 1 kk cukor
  • 6 dl olaj
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A káposztát vékony szeletekre vágjuk, feltesszük a tűzre fél deci vízzel, csipetnyi sóval és egy kevés olajjal, és körülbelül 30 perc alatt megfőzzük. Ezalatt sűrűn kavarjuk, majd akkor lesz igazán jó, ha barnás a színe.
Fél deci meleg tejben elkeverjük a kávéskanál cukrot és élesztőt, és megkelesztjük meleg helyen.

A lisztbe beletesszük a meleg káposztát, megkelt élesztőt, sót és 1 dl olajat, annyi tejet, hogy lágy tésztát kapjunk.
Meleg helyen duplájára kelesztjük.

Ha megkelt, 6 részre osztjuk, megtöltjük virslivel ,reszelt sajttal, visszahajtjuk.
A lényeg, hogy forró olajban süssük ki, mert ha nem forró az olaj, akkor nagyon olajos lesz a lángosunk.

Tipp / megjegyzés:
Gondoltam, azzal nem rontom el a tésztát, ha beleteszem a káposztát, töltve pedig nagyon finom lett a lángos.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére