Káposztás lángos virslivel és sajttal töltve
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A káposztát vékony szeletekre vágjuk, feltesszük a tűzre fél deci vízzel, csipetnyi sóval és egy kevés olajjal, és körülbelül 30 perc alatt megfőzzük. Ezalatt sűrűn kavarjuk, majd akkor lesz igazán jó, ha barnás a színe.
Fél deci meleg tejben elkeverjük a kávéskanál cukrot és élesztőt, és megkelesztjük meleg helyen.
A lisztbe beletesszük a meleg káposztát, megkelt élesztőt, sót és 1 dl olajat, annyi tejet, hogy lágy tésztát kapjunk.
Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, 6 részre osztjuk, megtöltjük virslivel ,reszelt sajttal, visszahajtjuk.
A lényeg, hogy forró olajban süssük ki, mert ha nem forró az olaj, akkor nagyon olajos lesz a lángosunk.
Tipp / megjegyzés:
Gondoltam, azzal nem rontom el a tésztát, ha beleteszem a káposztát, töltve pedig nagyon finom lett a lángos.