Főoldal / Főzelékek / Kapros tökfőzelék

Kapros tökfőzelék

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kapros tökfőzelék

Kapros tökfőzelék  1

Hozzávalók:

  • 1 főzőtök (friss vagy fagyasztott)
  • olaj
  • 200 ml tejszín
  • 1 csokor friss kapor
  • 1 fej vöröshagyma
  • őrölt bors
  • citromlé vagy ecet (ki mivel szereti)
  • 1 ek. étkezési keményítő vagy liszt
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tököt meghámozom, legyalulom.
A hagymát és a kaprot apróra vágom.

Forró olajban megfonnyasztom a hagymát és a kapor felét. Hozzáadom a tököt, és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, sózom, borsozom. Felforralom, majd lassú tűznél puhára párolom. A tejszínt elkeverem az étkezési keményítővel, vagy liszttel, és behabarom vele a főzeléket. Végül belekeverem a maradék kaprot is, majd ízlés szerint ecettel, vagy citromlével savanyítok rajta.
Ízlés szerint tükörtojással, főtt tojással, sült szalonnával, kolbásszal, fasírttal tálalom.

Hidegen is finom!.A fiam kenyérre keni és úgy eszi.

Értékeld a receptet

Vicuska1 (143 Recept)

Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett. Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.


Szólj hozzá!

A lap tetejére