Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Kapucíner linzer csiga

Kapucíner linzer csiga

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kapucíner linzer csiga

Kapucíner linzer csiga

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 3/4 tk. sütőpor
  • csipet só
  • 10 dkg vaj (vagy margarin)
  • 1 db tojás
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 10 dkg cukor
  • 1 tk. nescafé
  • 1,5 dkg kakaópor
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Összekeverjük a lisztet, a sót és a sütőport.

A puha vajat a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tojást is. Végül beleszórjuk a lisztes keveréket és összekeverjük a tésztát.

Elfelezzük a tésztát. Az egyik felébe a kakaóport rakjuk, és egyenletesen elkeverjük a tésztában. A másik felében pedig a porrá zúzott kávét keverjük el. Külön-külön folpackba csomagoljuk őket és a hűtőbe tesszük 1 órára. (a mélyhűtőbe is tehetjük kb. 20 percre)

Amikor kellőképpen lehűltek, lisztezett deszkán külön-külön kinyújtjuk őket, majd egymásra helyezzük és óvatosan feltekerjük mintha bejglit készítenénk.

Ekkor újra folpackba csomagoljuk és betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen és szépen lehessen szeletelni. 1 órát de akár egy egész éjszakát is hűthetjük.

A lehűlt tekercset egy éles késsel 5mm-es szeletekre vágjuk, majd a csigákat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.

Pléhdobozban sokáig eltartható.

Tipp / megjegyzés:
Az elkészítési idő a hűtés idejét nem tartalmazza.

Értékeld a receptet

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére