Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Kaszinótojás II

Kaszinótojás II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kaszinótojás II

Kaszinótojás II

Hozzávalók:

  • 10 darab tojás
  • őrölt bors
  • 10 deka vaj
  • 1 kanál mustár
  • franciasaláta
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat keményre főzzük.(a forrástól számított 10 perc alatt)

Ha a tojások megfőttek és langyosra hűltek, ketté vágjuk őket. A sárgáját kivesszük és összetörjük, még langyosan hozzáadjuk a puha vajat, a mustárt,  valamint ízlés szerinti sót és borsot. Lágy krémes masszává keverjük.

A tojások sárgája helyére visszatörtjük a krémet.

Egy tálra vagy tálcára a franciasalátát rakunk, és erre kerülnek a megtöltött tojások.

Tetszés szerint díszítjük a tetejét.

Tipp / megjegyzés:

A kaszinótojás az egyik legkedveltebb hideg étel szilveszterkor, de ízletes hidegtálak készíthetőek húsvétra vagy baráti összejövetelekre is.

Sűrű tartármártással leöntve is tálalhatjuk.

Ha nincs kedvünk a tűzhely mellett állni,mini szendvicsekkel, hidegtálakkal is készülhetünk egy egy összejövetelre. Arra viszont nem árt figyelni, hogy fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Eltarthatósága hűtőben kb 2 nap, így fogyasztás előtt maximum 1 nappal célszerű elkészíteni.

Kaszinótojás II 4.50/5 (2 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére