Kaszinótojás II
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat keményre főzzük.(a forrástól számított 10 perc alatt)
Ha a tojások megfőttek és langyosra hűltek, ketté vágjuk őket. A sárgáját kivesszük és összetörjük, még langyosan hozzáadjuk a puha vajat, a mustárt, valamint ízlés szerinti sót és borsot. Lágy krémes masszává keverjük.
A tojások sárgája helyére visszatörtjük a krémet.
Egy tálra vagy tálcára a franciasalátát rakunk, és erre kerülnek a megtöltött tojások.
Tetszés szerint díszítjük a tetejét.
Tipp / megjegyzés:
A kaszinótojás az egyik legkedveltebb hideg étel szilveszterkor, de ízletes hidegtálak készíthetőek húsvétra vagy baráti összejövetelekre is.
Sűrű tartármártással leöntve is tálalhatjuk.
Ha nincs kedvünk a tűzhely mellett állni,mini szendvicsekkel, hidegtálakkal is készülhetünk egy egy összejövetelre. Arra viszont nem árt figyelni, hogy fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Eltarthatósága hűtőben kb 2 nap, így fogyasztás előtt maximum 1 nappal célszerű elkészíteni.