Főoldal / Desszertek / Kevert almafánk

Kevert almafánk

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kevert almafánk

Kevert almafánk

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 3/4 tasak sütőpor
  • 1 mk. őrölt fahéj
  • 1 csipet só
  • 1 db tojás
  • 3 db közepes savanykás alma

A sütéshez:

  • 4 dl olaj

A tálaláshoz:

  • fahéjas porcukor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Az almát vékonyan meghámozzuk, majd sajtreszelőn lereszeljük. ( nem nyomkodjuk ki, mert a tésztához a levére is szükség van!)

A lisztet a sütőporral, a fahéjjal és a sóval összekeverjük. Hozzáadjuk a reszelt almát a levével együtt és a tojást, majd keverőgéppel galuska állagú tésztává keverjük ki.
10 percet pihentetjük a tésztát.

Az olajat egy lábosban felmelegítjük, majd két kanál segítségével a nem túl forró olajba szaggatjuk a tésztát.
Ne szaggassunk túl nagyokat, mert sütés közben megnőnek.
Először fedő alatt sütjük, majd átfordítjuk, és ekkor már fedő nélkül sütjük szép aranybarnára.

Fahéjas porcukorral megszórva kínáljuk.
Hidegen és melegen is kiváló.

Nagyon finom, könnyű tésztája van.

Többször az asztalunkra fog kerülni.

Kevert almafánk 3.75/5 (12 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére