Kishegyi csülkös lencseleves
Hozzávalók:
Továbbá:
|
|
Elkészítés:
A felkockázott füstölt csülköt feltesszük 2 liter vízbe főni és lefedjük. 20 perc után hozzáadjuk a lencsét, a megpucolt és felaprított zöldségeket majd a zeller zöldjét és a 3 db babérlevelet. Fedő alatt tovább főzzük.Mindig annyi vizet öntünk rá, hogy 2 úrnyira ellepje.
Forrás után hozzáadjuk az őrölt borsot, 1 evőkanál mustárt és egy evőkanál darált paprikát.
Közben elkészítjük a habarást. Egy kis lábosban felmelegítünk egy evőkanál zsírt, majd belekeverünk egy evőkanál lisztet és zsemle színűre pirítjuk. Kihűtjük és hozzáadjuk a tejfölt és simára keverjük. 3 merőkanálnyi meleg levest hozzákeverünk és a leveshez öntve behabarjuk vele a levest.
Tárkonyos ecettel ízesítjük.