Kókuszgolyó szelet
Hozzávalók:A tésztához:
A golyókhoz:
A krémhez:
A bevonathoz:
|
|
Elkészítés:
Először a golyókat készítsük el,majd félre tesszük hűvös helyre.
A hozzávalókat simára keverjük és vizes kézzel dió nagyságú gombócokat formázunk belőle.
Az egész tojásokat a cukorral elektromos habverővel (10 perc) habosra keverjük.
Majd hozzá keverjük az olvasztott margarint,tovább keverjük.
A lisztet a sütőporral elvegyítjük,majd hozzá keverjük egy fakanál segítségével.
Egy tepsit (22×39-es) sütőpapírral kibélelünk,a tészta masszát elfelezzük.
A fehéret bele öntjük,elsimítjuk.
A másik felébe a kakaóport bele keverjük és a fehér tésztára egyenletesen elsimítjuk.
A kókuszgolyókat rátesszük,egy kicsit bele is nyomkodjuk(28 db golyó).
180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
A sütőpapírt levesszük róla és hagyjuk kihűlni.
A krém készítése:
A tejet,cukrokat,lisztet simára keverjük és felfőzzük,még forrón a kókuszreszeléket hozzá keverjük,majd kihűtjük.
A kihabosított margarinnal összekeverjük, jól kihabosítjuk és a tészta tetejére simítjuk.
A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk,simára keverjük és a süteményt bevonjuk.
Kókuszreszelékkel megszórjuk.