Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Mandulás holdacska

Mandulás holdacska

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mandulás holdacska

Mandulás holdacska

Hozzávalók:

  • 15 deka ráma margarin
  • 15 deka porcukor
  • 15 deka darált mandula
  • csipetnyi fahéj
  • 30 deka liszt

A máz hozzávalói:

  • 1 tojás fehérje
  • 20 deka cukor
  • 1 citrom leve

Csokis hozzávalók:

  • 10 deka étcsoki
  • 5 deka ráma margarin
  • fél deci étolaj
  • kókuszreszelék
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd lisztezett deszkán késfok vastagságúra kinyújtjuk
Félhold alakúra kiszaggatjuk.
Sütőpapiros tepsire sorakoztatjuk a holdakat, majd 180 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt megsütjük őket.

Ha kihűltek, bevonjuk őket csokoládés vagy kókuszos mázzal.

A csokoládét a margarinnal és az étolajjal, vízgőz felett megolvasztjuk, majd megmártjuk benne a kihűlt mandulás holdakat. a csokoládé után tetszés szerint kókuszba is forgathatjuk.
A citromos cukormáz hozzávalóit habosra kikeverjük, és megmártjuk benne a még “pucéran” maradt holdakat.

Ha megszáradt a máz,  a süteményeket pléhdobozban tároljuk, így sokáig eláll.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére