Mogyorós keksz
Hozzávalók:
A bevonáshoz:
|
|
Elkészítés:
A puha vajat a porcukorral összekeverjük a kézi mixer spirállapátjaival. Hozzáadjuk a vaníliát, a sót és a lisztet, legvégül a pirított és durvára darált mogyorót.
Folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük pár órára, vagy egy egész éjszakára.
A hideg tésztát, lisztezett deszkán 6-7 mm vastagságúra kinyújtjuk. Tetszőleges formával kiszaggatjuk, vagy szeleteljük. A kekszeket egymástól 1 cm távolságra egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
190 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. A kihűlt kekszeket vízgőz felett megolvasztott csokoládéval és durvára vágott mogyoróval díszítjük.
Amikor a csokoládé megdermedt, pléhdobozba tesszük fogyasztásig.