Mónika torta
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a porcukorral és a vízzel habosra kikeverjük. A tojásfehérjét habbá felverjük és a sárga masszába forgatjuk. Hozzáadjuk a sütőporral és a darált dióval elkevert lisztet és sütőpapiros tortaformába simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Amikor kisült és kihűlt 4 egyenlő lapra vágjuk és a következő krémmel megtöltjük.
A tejben a búzadarát felfőzzük és kihűtjük. A porcukorból és puha margarinból könnyű habos krémet keverünk, hozzáadjuk a kihűlt búzadarát a darált diót és az ízlés szerinti rumot .
A tortalapokat összetöltjük. A tetejére vízgőz felett megolvasztott étcsokoládét öntünk.
Amikor a csokoládé megdermedt a torta tetejét és oldalát tetszés szerint, tejszínhabbal, csokoládédrazséval..stb. feldíszítjük.