Főoldal / Desszertek / Pudinggal és gyümölccsel töltött Muffin

Pudinggal és gyümölccsel töltött Muffin

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pudinggal és gyümölccsel töltött Muffin

Pudinggal és gyümölccsel töltött Muffin

Hozzávalók:

  • 2 bögre liszt
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 1 bögre cukor
  • 125 ml étolaj
  • 250 ml tej
  • 1 db tojás
  • 1 citrom leve és reszelt héja

A töltelékbe:

  • vaníliás puding
  • 10 dkg áfonya
  • 1 fürt ribizli

A díszítéshez:

  • cukormáz
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojást a cukorral kihabosítjuk. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét, majd fokozatosan hozzáadjuk az olajat és kikeverjük.
Végül belekeverjük a tejet és a sütőporral elkevert lisztet.

A szilikonos muffinformába egyforma kis adagokat rakunk erre jön 1-1 kanál a keményre kihűlt vaníliás puding, az áfonya és ribizli szemek majd ismét tészta, hogy az egészet befedje. 170-180 fokra előmelegített sütőben20-25 perc alatt megsütjük.

A megsült és kihűlt töltött muffinokat ízlés szerint cukormázzal vagy csak simán porcukorral díszítjük.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére