Főoldal / Desszertek / Puncsos szelet Eta módra

Puncsos szelet Eta módra

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Puncsos szelet Eta módra

Puncsos szelet Eta módra

Hozzávalók:

Az alsó és felső piskótalaphoz:

  • 2 x 6 tojás
  • 2 x12 dkg porcukor
  • 2 x 15 dkg liszt
  • 2 x 6 g sütőpor
  • 2 x 2 ek. víz

A középső piskótához:

  • 10 tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg liszt
  • 6g sütőpor
  • pár csepp piros ételfesték

A sziruphoz:

  • 6 dl víz
  • 40 dkg cukor

Továbbá:

  • 1 dl rum
  • kevés rumaroma
  • kevés puncs aroma
  • 5 dkg kókusz liszt
  • 5 dkg darált dió
  • 2,5 dl sárgabarack lekvár

A puncs mázhoz:

  • 40 dkg porcukor
  •  6-7 ek. forró víz
  • 2 ek. olvasztott zsíros margarin
  • pici piros ételfesték
  • egy kis puncs aroma
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: több mint 12 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A tepsi mérete: 30x40cm
Az alsó és a felső piskótalapot külön külön kikeverjük és megsütjük.
A 10 tojásos vastag piskótát szintén külön készítjük el és sütjük meg.

A kisült piskóta lapokról még langyosan leszedjük a sütőpapírt. A 10 tojásos piskóta tésztát szét tépkedjük egy tálba.

Elkészítjük a szirupot. A cukrot a vízzel felfőzzük szirupnak majd lehűtjük. A tépett piskóta darabokra öntjük a kihűlt szirupot, a rumot, a rumaromát, 5 dkg kókusz lisztet, 5 dkg darált diót, 2,5 dl sárgabaracklekvárt, egy kis puncs aromát, úgy hogy jó lucskos legyen.

Az alsó lap tetejét megkenjük barack lekvárral és rásimítjuk a tölteléket. Majd a felső lap alját megkenjük a lekvárárral és ráborítjuk a puncsos töltelékre.
Egy másik tepsit teszünk a tetejére és berakjuk hűtőbe úgy hogy tegyünka felső tepsire nehezéket /pl 4 kg lisztet/ másnapra szépen összeáll a sütemény.

A máz hozzávalóit mixerrel összekeverjük és rá simítjuk a sütire.
Szép magas szeletek lesznek belőle.

Jó étvágyat kívánok a finom puncsos szelethez!

Puncsos szelet Eta módra 5.00/5 (3 értékelés)

Eta (49 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére