Puncsos szelet Eta módra
Hozzávalók:Az alsó és felső piskótalaphoz:
A középső piskótához:
A sziruphoz:
Továbbá:
A puncs mázhoz:
|
|
Elkészítés:
A tepsi mérete: 30x40cm
Az alsó és a felső piskótalapot külön külön kikeverjük és megsütjük.
A 10 tojásos vastag piskótát szintén külön készítjük el és sütjük meg.
A kisült piskóta lapokról még langyosan leszedjük a sütőpapírt. A 10 tojásos piskóta tésztát szét tépkedjük egy tálba.
Elkészítjük a szirupot. A cukrot a vízzel felfőzzük szirupnak majd lehűtjük. A tépett piskóta darabokra öntjük a kihűlt szirupot, a rumot, a rumaromát, 5 dkg kókusz lisztet, 5 dkg darált diót, 2,5 dl sárgabaracklekvárt, egy kis puncs aromát, úgy hogy jó lucskos legyen.
Az alsó lap tetejét megkenjük barack lekvárral és rásimítjuk a tölteléket. Majd a felső lap alját megkenjük a lekvárárral és ráborítjuk a puncsos töltelékre.
Egy másik tepsit teszünk a tetejére és berakjuk hűtőbe úgy hogy tegyünka felső tepsire nehezéket /pl 4 kg lisztet/ másnapra szépen összeáll a sütemény.
A máz hozzávalóit mixerrel összekeverjük és rá simítjuk a sütire.
Szép magas szeletek lesznek belőle.
Jó étvágyat kívánok a finom puncsos szelethez!