Főoldal / Desszertek / Rákóczi túrós Zsuzsi konyhájából

Rákóczi túrós Zsuzsi konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rákóczi túrós Zsuzsi konyhájából

Rákóczi túrós Zsuzsi konyhájából

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 12,5 dkg vaj vagy margarin
  • 6 dkg cukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 dl tejföl
  • 1 cs.sütőpor
  • reszelt citromhéj

A töltelékhez:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs. vaniliás cukor
  • 3 tojás
  • 5 dkg mazsola

A díszítéshez:

  • 3 tojásfehérje
  • 12 dkg porcukor
  • baracklekvár
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hozzávalókból omlós tésztát készítünk, félóráig pihentetjük, majd lisztezett deszkán kb.1 cm vastagja nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, megszurkáljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, világos rózsaszínűre félig megsütjük

Közben a túrót áttörjük, a cukorral és a tojássárgájákkal habosra kikeverjük, hozzáadjuk a mazsolát és a csipet sóval habbá vert tojásfehérjét.
A tészta tetejét meghintjük zsemlemorzsával, rásimítjuk a tölteléket, visszatesszük a sütőbe, ahol készre sütjük.
A díszítésre szánt tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, nyomózsákból megrácsozzuk vele a túró tetejét, és annyi időre visszatesszük a sütőbe, hogy egy kis színt kapjon.

A sütőből kivéve a habrácsok közeit kitöltjük baracklekvárral. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.

Mentés

Mentés

Rákóczi túrós Zsuzsi konyhájából 4.57/5 (7 értékelés)

Békefi Zsuzsi (11 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére