Rákóczi túrós Zsuzsi konyhájából
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A hozzávalókból omlós tésztát készítünk, félóráig pihentetjük, majd lisztezett deszkán kb.1 cm vastagja nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, megszurkáljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, világos rózsaszínűre félig megsütjük
Közben a túrót áttörjük, a cukorral és a tojássárgájákkal habosra kikeverjük, hozzáadjuk a mazsolát és a csipet sóval habbá vert tojásfehérjét.
A tészta tetejét meghintjük zsemlemorzsával, rásimítjuk a tölteléket, visszatesszük a sütőbe, ahol készre sütjük.
A díszítésre szánt tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, nyomózsákból megrácsozzuk vele a túró tetejét, és annyi időre visszatesszük a sütőbe, hogy egy kis színt kapjon.
A sütőből kivéve a habrácsok közeit kitöltjük baracklekvárral. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.