Rántott cukkini zöldbabsalátával és rizzsel
Hozzávalók:A cukkinihez:
A zöldbabsalátához:
A körethez:
|
|
Elkészítés:
A cukkinit vékonyan szeleteljük fel, majd ízlés szerint sózzuk be, és hagyjuk legalább egy fél órát állni.
Ezután alaposan csepegtessük le, majd panírozzuk be.
A tojásokat üssük fel egy tálba, majd sózzuk, borsozzuk, és keverjük össze. Ezután az alaposan lecsepegtetett cukkinit először forgassuk bele a lisztbe, majd az ízesített tojásba, végül pedig a szezámmaggal összekevert zsemlemorzsába.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg egy kevés olajjal. Ezután helyezzük rá a bepanírozott cukkinit, majd a tetejét is locsoljuk meg egy kevés olajjal. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra. (én légkeverésnél 160 fokon sütöttem)
Közben főzzük meg a rizst.
A zöldbabot daraboljuk fel ízlés szerint, majd enyhén sós vízben főzzük roppanósra. Ezután szűrjük le, majd hűtsük ki egészen.
Az olajat keverjük alaposan össze a mézzel, a citromlével, egy csipet sóval, és a magos mustárral, majd öntsük rá a kihűlt zöldbabra. Ezután kézzel forgassuk alaposan össze, majd hagyjuk kicsit állni hogy az ízek jól összeérjenek. (ízlés szerint több mézet is tehetünk hozzá, ha édesebben szeretjük)
Tálaláskor a rántott cukkinit rizzsel, és a zöldbabsalátával kínáljuk.