Főoldal / Reform ételek / Rántott cukkini zöldbabsalátával és rizzsel

Rántott cukkini zöldbabsalátával és rizzsel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rántott cukkini zöldbabsalátával és rizzsel

Rántott cukkini zöldbabsalátával és rizzsel

Hozzávalók:

A cukkinihez:

  • 1 db cukkini
  • 3 db tojás
  • kukoricaliszt
  • zsemlemorzsa
  • 2 ek szezámmag
  • őrölt fehér bors
  • olaj a sütéshez

A zöldbabsalátához:

  • 50 dkg zöldbab
  • 3-4 ek olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • 2 ek méz
  • 2 tk magos dijoni mustár

A körethez:

  • rizs
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A cukkinit vékonyan szeleteljük fel, majd ízlés szerint sózzuk be, és hagyjuk legalább egy fél órát állni.
Ezután alaposan csepegtessük le, majd panírozzuk be.

A tojásokat üssük fel egy tálba, majd sózzuk, borsozzuk, és keverjük össze. Ezután az alaposan lecsepegtetett cukkinit először forgassuk bele a lisztbe, majd az ízesített tojásba, végül pedig a szezámmaggal összekevert zsemlemorzsába.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg egy kevés olajjal. Ezután helyezzük rá a bepanírozott cukkinit, majd a tetejét is locsoljuk meg egy kevés olajjal. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra. (én légkeverésnél 160 fokon sütöttem)

Közben főzzük meg a rizst.

A zöldbabot daraboljuk fel ízlés szerint, majd enyhén sós vízben főzzük roppanósra. Ezután szűrjük le, majd hűtsük ki egészen.

Az olajat keverjük alaposan össze a mézzel, a citromlével, egy csipet sóval, és a magos mustárral, majd öntsük rá a kihűlt zöldbabra. Ezután kézzel forgassuk alaposan össze, majd hagyjuk kicsit állni hogy az ízek jól összeérjenek. (ízlés szerint több mézet is tehetünk hozzá, ha édesebben szeretjük)

Tálaláskor a rántott cukkinit rizzsel, és a zöldbabsalátával kínáljuk.

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére