Főoldal / Desszertek / Ribizlis tekercs Eta módra

Ribizlis tekercs Eta módra

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Ribizlis tekercs Eta módra

Ribizlis tekercs Eta módra

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 7 db tojás
  • 14 dkg porcukor
  • 14 dkg finom liszt
  • pici sütőpor

A krémhez:

  • 3 púpos ek. liszt
  • 4 ek. cukor
  • 2,5 dl tej
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 30 dkg fagyasztott ribizli
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A piskóta hozzávalóiból elkészítjük a tésztát, majd egy 35*40 cm-es, sütőpapírral borított tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben megsütjük. Langyosan feltekerjük.

A krémhez a lisztet elkeverjük a cukorral, majd a tejben csomómentesre keverjük és felfőzzük. A margarint kihabosítjuk a cukorral, majd a langyos, lisztes krémet hozzáadjuk és jól elkeverjük. A kiengedett ribizlit hozzáadjuk és hagyjuk a krémben kiengedni.

A tésztát kitekerjük, megkenjük a krémmel és szorosan feltekerjük. A tetejét én színezett cukorral (kristálycukrot ételszínezővel megfestünk) szórtam meg.

Ribizlis tekercs Eta módra 4.33/5 (3 értékelés)

Eta (49 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére