Rozmaringos sült kacsacomb szamócamártással, körteropogóssal
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A kacsacombokat alaposan megtisztítjuk, majd sóval, őrölt borssal, zúzott fokhagymával és rozmaringgal fűszerezzük. Egy tepsibe helyezzük, kevés olajjal meglocsoljuk, majd 160 fokra előmelegített sütőben 1,5 órán át sütjük.
A körtét és burgonyát meghámozzuk, és sós vízben puhára főzzük. Lecsepegtetjük, áttörjük majd sóval, borssal, szerecsendióval, a tojásokkal és a liszttel pürésítjük. Ezután formázzuk, lisztbe, tojásba, és zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró bő olajban aranybarnára sütjük.
A szamócamártáshoz a kristálycukrot karamellizáljuk, beletesszük a szamócát és a bort és mártás sűrűségűre pároljuk.
Az elkészült sült kacsacombot, a szamócamártással és a körteropogóssal tálaljuk.