Főoldal / Kelt tészták / Sajtoscsiga tekercs

Sajtoscsiga tekercs

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sajtoscsiga tekercs

Sajtoscsiga tekercs

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 400 ml tej
  • 2 dkg élesztő
  • 1 tk cukor
  • 1 tk só
  • 1 egész tojás és 1 fehérje
  • 3 ek olaj
  • 70 dkg liszt

A töltelékhez:

  • 20  dkg reszelt sajt
  • 5 dkg olvasztott vaj

A lekenéshez:

  • 1 tojás sárgája
  • 2 ek olaj
  • 2 ek tej

 

Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az élesztőt futtassuk fel a cukorral elkevert langyos tejben, majd gyúrjuk össze a tészta többi hozzávalójával.
A tésztát osszuk két egyenlő részre, takarjuk le, és hagyjuk meleg helyen 20 percig pihenni.

A megkelt tésztát, enyhén lisztezett deszkán nyújtsuk ki, 25 cm hosszú téglalappá. Kenjük meg az olvasztott vajjal, szórjuk meg reszelt sajttal, és szorosan tekerjük fel. Mind a kettő tésztával így járjunk el.

Éles késsel vágjunk az egyik oldalról 1 cm-es vastagságú szeleteket, de ne vágjuk át teljesen.
Az első tekercset hajtsuk középre, aztán egyet jobbra, egyet balra, megint középre, jobbra.
Meleg helyen hagyjuk kelni 40 percig.

A tojássárgáját keverjük el a tejjel és az olajjal, majd kenjük meg vele a megkelt sajtos tekercsek tetejét. 170 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére