Savanyú káposztás csirkemell
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A hús szeleteket besózzuk, és lisztbe forgatjuk.
Egy serpenyőben, kevés forró olajon a hús szeleteket átsütjük.
Az almát meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk.
A vöröshagymát megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk, majd 2 evőkanál olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a káposztát és az almát és megpároljuk, a végén hozzákeverjük a tormát is. (ezt el is hagyhatjuk belőle)
Egy jénai alján elterítjük a párolt káposzta felét, majd erre tesszük az átsült hús szeleteket, végül befedjük a maradék káposztával.
Az edényt a tetejével, vagy alufóliával letakarjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb 35-40 percig sütjük.
Amikor már teljesen átsült, ráöntjük a kefirt, és megszórjuk reszelt sajttal. Pár percre visszatesszük a sütőbe és szép pirosra megsütjük a tetejét.
A savanyú káposztás csirkemell önálló ételként fogyasztható, finom és laktató egytálétel.
Kefir helyett tejfölt is használhatunk hozzá, illetve aki nem szereti a tormát az ki is hagyhatja az ételből.