Sonkás-kukoricás töltött háromszögek

Hozzávalók:A tésztához: 
 A töltelékhez: 
 A tetejére: 
  | 
  | 
Elkészítés:
1 dl cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a liszttel a sóval és az olajjal. Hozzáadjuk a maradék langyos tejet, és bedagasztjuk. Konyharuhával letakarva, meleg helyen egy óra alatt a duplájára kelesztjük.
Megfelezzük a tésztát, mindkettőt vékonyra kinyújtjuk, megkenjük zúzott fokhagyma és tejföl keverékével, majd rászórjuk a felaprított sonkát és bacont, a finomra vágott hagymát, a lecsepegtetett kukoricát és a reszelt sajtot. Ezután feltekerjük, megkenjük a tetejét tejföl és tojássárgája keverékével, megszórjuk szezámmaggal, majd háromszögeket vágunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Receptkirály.hu Receptek képekkel