Főoldal / Egytálételek / Sonkával kolbásszal rakott padlizsán sajttal a tetején

Sonkával kolbásszal rakott padlizsán sajttal a tetején

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sonkával kolbásszal rakott padlizsán sajttal a tetején

Sonkával kolbásszal rakott padlizsán sajttal a tetején

Hozzávalók:

  • 1 db nagyobb padlizsán
  • 6 db nagy krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 6 db nagy újkrumpli
  • 2 db csípős hegyes paprika
  • 2 db chili paprika
  • 2 db nagy paradicsom
  • 5 dkg pizzasonka
  • 5 dkg parasztkolbász
  • 10 dkg trapista
  • 1 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • olívaolaj
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzöm.

Közben a padlizsánt, a paradicsomot, és a kolbászt felszeletelem, a hagymát és a paprikákat karikára, a sonkát kockára vágom.

A hagymát és a padlizsánt egy kicsit megpirítom.

A krumplit megpucolom, s egy nagy serpenyőbe, melybe kevés olajat öntöttem, szeletelem a felét. Ráterítem a sonkát, erre jönnek a padlizsánszeletek, majd a hagyma, újabb krumpli és padlizsán Végül beborítom paradicsommal és paprikával., s kolbásszal.

Minden réteget fűszerezek. Nyakon öntöm a tojásos tejföllel, és beteszem a 180 C fokra melegített sütőbe, hőlégkeverésen.

Míg a rakottas sül, lereszelem a sajtot. 45 perc elteltével rászórom a sajtot, s tovább sütöm, 5 perc után átkapcsolok grill fokozatra és aranybarnára sütöm.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére