Sonkával kolbásszal rakott padlizsán sajttal a tetején
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzöm.
Közben a padlizsánt, a paradicsomot, és a kolbászt felszeletelem, a hagymát és a paprikákat karikára, a sonkát kockára vágom.
A hagymát és a padlizsánt egy kicsit megpirítom.
A krumplit megpucolom, s egy nagy serpenyőbe, melybe kevés olajat öntöttem, szeletelem a felét. Ráterítem a sonkát, erre jönnek a padlizsánszeletek, majd a hagyma, újabb krumpli és padlizsán Végül beborítom paradicsommal és paprikával., s kolbásszal.
Minden réteget fűszerezek. Nyakon öntöm a tojásos tejföllel, és beteszem a 180 C fokra melegített sütőbe, hőlégkeverésen.
Míg a rakottas sül, lereszelem a sajtot. 45 perc elteltével rászórom a sajtot, s tovább sütöm, 5 perc után átkapcsolok grill fokozatra és aranybarnára sütöm.