Főoldal / Egytálételek / Sült dödölle zöldséggel vegyítve

Sült dödölle zöldséggel vegyítve

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Sült dödölle zöldséggel vegyítve

Sült dödölle zöldséggel vegyítve

Hozzávalók:

  • 1 kg csicsóka
  • 3 db közepes burgonya
  • 10 dkg cukorborsó
  • 1 kápia paprika
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 teáskanál só
  • 1 mokkáskanál gyömbér por
  • 1 mokkáskanál majoranna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 mk. őrölt fekete bors
  • 2 tojás,
  • 30 dkg liszt
  • 4 evőkanál étolaj a sütéshez
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Csicsókát és a burgonyát meghámozzuk, a hagymákat, paprikát meg pucoljuk, megmossuk, és feltesszük főni a só hozzáadásával.

30 perc alatt puhára főzzük, ha megfőtt  krumplinyomóval megtörjük. Majd fakánállal csomómentesre keverjük.
Hozzáadjuk a fűszereket, a két tojást, sót ízlés szerint, össze keverjük lassacskán a lisztet is bele keverjük.

Egy nagy serpenyőbe 4-evőkanál olajat tesszük, amikor már forró, egy evőkanálnyit teszünk bele a masszából, és kissé ellapítjuk. Mindkét oldalát pirosra sütjük.(1,5 perc oldalanként)
Annyit süssünk egyszerre amennyi a serpenyőben kényelmesen elfér.

Papírtörlőre szedjük, és bármilyen hússal fasírttal, hurkával tálaljuk.

Bármilyen savanyúság jó hozzá.

Én hurkával tálaltam.

Tipp / megjegyzés:
Jó tippként: csicsókát a burgonyát,vöröshagymát fokhagymát elötte nap pucoljuk meg, és apró kockára vágva hideg vízben áztassuk,egy éjszakát így nem lessz édes a csicsókánk sem.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére