Sült dödölle zöldséggel vegyítve
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Csicsókát és a burgonyát meghámozzuk, a hagymákat, paprikát meg pucoljuk, megmossuk, és feltesszük főni a só hozzáadásával.
30 perc alatt puhára főzzük, ha megfőtt krumplinyomóval megtörjük. Majd fakánállal csomómentesre keverjük.
Hozzáadjuk a fűszereket, a két tojást, sót ízlés szerint, össze keverjük lassacskán a lisztet is bele keverjük.
Egy nagy serpenyőbe 4-evőkanál olajat tesszük, amikor már forró, egy evőkanálnyit teszünk bele a masszából, és kissé ellapítjuk. Mindkét oldalát pirosra sütjük.(1,5 perc oldalanként)
Annyit süssünk egyszerre amennyi a serpenyőben kényelmesen elfér.
Papírtörlőre szedjük, és bármilyen hússal fasírttal, hurkával tálaljuk.
Bármilyen savanyúság jó hozzá.
Én hurkával tálaltam.
Tipp / megjegyzés:
Jó tippként: csicsókát a burgonyát,vöröshagymát fokhagymát elötte nap pucoljuk meg, és apró kockára vágva hideg vízben áztassuk,egy éjszakát így nem lessz édes a csicsókánk sem.