Sütés nélküli őzgerinc
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A margarint, a porcukrot, a kakaót, a pudingport és a tojásokat vízgőz felett, folyamatosan kevergetve egyneművé főzzük.(ez kb. 20 perc)
A piskótát nagyobb a kekszet kisebb darabokra tördeljük. A diót durvára összevágjuk, majd a piskótával és a keksszel együtt egy nagyobb tálba tesszük.
Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk úgy, hogy a forma szélein jócskán hagyunk ráhajtást. (szétvágott erősebb nejlonzacskó is megteszi)
A tálban lévő száraz hozzávalókra ráöntjük a csokis masszát, és alaposan összeforgatjuk. Megtöltjük vele az őzgerincformát, és a formába nyomkodjuk.
Ráhajtjuk kétoldalt a celofán széleit, és ha kihűlt, egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Reggel a nejlont széthajtogatva deszkára borítjuk, és a celofán eltávolítása után szeletelhetjük.