Sváb kifli
Hozzávalók:
A lapok lekenéséhez:
A tetejére:
A kiflik kenéséhez:
|
|
Elkészítés:
Az élesztőt 1 dl langyos tejben 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és kidagasztjuk.
Langyos helyen, letakarva 45 percig kelesztjük, átgyúrjuk, majd 20 percig pihentetjük. Négy cipót készítünk belőle.
Újabb 20 percig állni hagyjuk, utána a cipókat kinyújtjuk, puha zsírral megkenjük.
A cipókat 8 szeletre vágjuk, és kiflit formázunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, a tetejét felvert egész tojással megkenjük, sóval és köménymaggal megszórjuk. Még egyszer 20 percet kelesztjük a tepsin.
Ha megkelt, 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt kisütjük.