Szezámos bagett
Hozzávalók:Az elő tésztához:
A tésztához:
|
|
Elkészítés:
A kovász hozzávalóit sütés előtt 1-2 nappal bekeverjük és a konyhapulton lefedve érni hagyjuk.
A tészta végleges összetevőit a kovásszal együtt a kenyérsütő dagasztó üstjébe tesszük és bedagasztjuk a tésztát. Áttesszük a kelesztőbe és hagyjuk duplájára kelni.
A megkelt tésztát, enyhén lisztezett felületen 6 egyenlő részre osztjuk, bagettnek formázzuk, vízzel lepermetezzük és szezámmagba forgatjuk.
Papírral bélelt tepsire tesszük, úgy, hogy a papírt a bagettek között felhúzzuk egy kicsit, hogy ne érjenek egymáshoz és fóliával lefedve (így izzad a tészta és nagyra nő nem szárad) jól megkelesztjük.(kb 1/2 óra).
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tepsi tetejét jól bespricceljük vízzel, ráborítjuk az alul lévő bagetteket tartalmazó tepsire, és betoljuk a sütőbe 30 – 40 percre. 20 perc után levesszük róla a tetejét és szép piros ropogósra sütjük.