Főoldal / Szárnyas Ételek / Tejfölös erdeigombás csirkehús

Tejfölös erdeigombás csirkehús

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Tejfölös erdeigombás csirkehús

Tejfölös erdeigombás csirkehús

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkecomb és szárnyak
  • 8 dkg füstölt szalonna
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 marék szárított erdei gomba
  • 200 ml tejszín 33%
  • 2 ek. finomliszt
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • csipet köménymag
  • ízlés szerint fűszerpaprika
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csirkehúst megmossuk. A füstölt szalonnát kockákra vágjuk a vöröshagymával együtt és megpirítjuk. Hozzáadjuk a húst és együtt pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a köménymagot.

Megszórjuk a fűszerpaprikával, felöntjük vízzel és pároljuk. Beáztatjuk a szárított erdei gombát, majd amikor a hús puha, hozzáadjuk és együtt pároljuk.

A tejszínben elkeverjük a lisztet. A csirkéhez adjuk és pár perc alatt összefőzzük.

Tésztával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá.

Értékeld a receptet

Izabela Ráczová (26 Recept)

Nagyon szeretek főzni, sütni,és befőzni. Ismerem a konyha titkait, örömét és a csalódásait is. Nagyon szeretek új recepteket készíteni.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére