Töltött burgonyacsónakok
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A burgonyát megsikáljuk, és sós vízben héjastól megfőzzük. A burgonyát hagyjuk kicsit kihűlni, majd kettévágjuk, és a közepébe egy kanállal kis mélyedést készítünk.
A baconszalonnát felkockázzuk, és serpenyőben kicsit megpirítjuk. A juhtúrót elkeverjük a tejföllel, és ízlés szerint borsozzuk.
A burgonyák közepébe kanalazzuk a juhtúrós tölteléket, majd egy kiolajozott hőálló sütőedénybe lerakjuk őket egymás mellé.(tehetjük sütőpapírral bélelt tepsibe is)
A töltött burgonyacsónakok tetejét megszórjuk a pirított baconszalonnával, és reszelt mozzarella sajttal
A tepsit 180 fokra előmelegített sütőben 20perc alatt átsütjük.
Tálaláskor megszórhatjuk apróra vágott újhagyma zölddel vagy snidlinggel is.
Hidegen melegen egyaránt tökéletes ebéd vagy vacsora.
Tipp / megjegyzés:
A töltelékbe ízlés szerint tehetünk, apróra vágott kolbászt, paprikás szalámit, aszalt paradicsomot is.