Főoldal / Egytálételek / Töltött paprika krumpliágyon csőben sütve

Töltött paprika krumpliágyon csőben sütve

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Töltött paprika krumpliágyon csőben sütve

Töltött paprika krumpliágyon csőben sütve

Hozzávalók:

  • 1 db piros kalifornia paprika
  • 1 db sárga kalifornia paprika
  • 15 dkg darált hús (sertés-marha)
  • 2 kanálnyi rizs
  • 1/2 vörös hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 1 db paradicsom
  • 2 db nagyobb krumpli
  • petrezselyem
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék.
  • chili paprika
  • füstölt sajt
  • olíva olaj
  • koriander levél
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A krumplikat, s a rizst felteszem főni. A hagymákat apróra vágom, egy serpenyőben megdinsztelem, hozzáadom a darált húst, fehérre sütöm.

Beteszem egy keverő tálba, fűszerezem, ráütöm a tojást, összekeverem. A sajtot lereszelem, a paradicsomot felszeletelem.

A paprikákat hosszában félbevágom, kicsumázom.

A krumplit megpucolom, s karikákra vágom egy nyél nélküli serpenyőbe, melybe olajat öntöttem.

Sózom, borsozom. A paprikákat megtöltöm a töltelékkel, ráteszem a krumpliágyra, melléhelyezem a paradicsomszeleteket.

Mindegyikre teszek reszelt sajtot.

Tálaláskor 1-1 paprikát, 2 paradicsomszeletet, valamint krumplit helyezek a tányérra. Díszítem egy koriánderlevéllel.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére