Elmentem!Túrós puliszka
Hozzávalók:
- 30 dkg kukoricadara
- 1 l víz
- só ( ízlés szerint )
- 20-25 dkg juhtúró
- olaj
- 2 evőkanál friss tejföl(elhanyagolható)
|
Elkészítési idő: |
30 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
2 főre |
Gluténmentes: |
igen |
Nehézség: |
Nagyon egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A vizet a sóval főni teszem, mikor forrni kezd beleszórom a kukoricadarát, és állandó keverés mellett addig főzöm, amíg jól összeáll (kb. úgy, mint a tejbegríz).
Leveszem a tűzről.
Egy serpenyőbe kevés olajat öntök, és egy sor puliszkát, egy sor túrót terítek el, ezt addig ismétlem míg a hozzávalók elfogynak, a tetejére túró kerüljön.
Meglocsolom kevés olajjal, majd tejföllel (tejfölt nem mindig teszek rá), és összemelegítem, vagy a sütőben 10-15 percig átmelegítem, míg a túró elolvad .
Melegen fogyasztható, de hidegen is finom.
Túrós puliszka 5.00/5 (1 értékelés)
Vicuska1 (143 Recept)Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett.
Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.