Főoldal / Desszertek / Vattacukor torta

Vattacukor torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vattacukor torta

Vattacukor torta

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 5 ek kristálycukor
  • 8 tojás
  • 4 cs puncsízű pudingpor
  • 1 ek liszt
  • 1 pici sütőpor

Krémhez:

  • 6 dl tej
  • 4 tojássárgája
  • fél Rama
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 5 ek porcukor
  • 4 ek liszt

Tetejére:

  • 1 kis dobozos hulala tejszín
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, a tojásfehérjét kemény habbá verjük.
A sárgáját elkeverjük a liszttel, cukorral, vaníliás cukorral, sütőporral, óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjéhez.
A 4 csomag puncs ízű pudingport is hozzáadjuk.

A sütőt előmelegítjük, a tepsibe sütőpapírt teszünk, az oldalára nem kell. Kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűlt a tészta, a közepén kettévágjuk.

A krémhez a tejet felforraljuk a margarinnal.
Tojássárgájával elkeverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot, a lisztet, a tejhez adjuk, lassú tűzön sűrűre főzzük.

Ha kihűlt a krém, megtöltjük vele a lapokat.
A bevonjuk a felvert kemény tejszínhabbal.

Tipp / megjegyzés:
A fiam születésnapjára készült. Valóban olyan a tésztája, mintha vattacukrot ennénk. Kissé ragacsos, érdekes, különleges. Kísérletező embereknek ajánlom.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére