Vattacukor torta
Hozzávalók:Tésztához:
Krémhez:
Tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a tojásfehérjét kemény habbá verjük.
A sárgáját elkeverjük a liszttel, cukorral, vaníliás cukorral, sütőporral, óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjéhez.
A 4 csomag puncs ízű pudingport is hozzáadjuk.
A sütőt előmelegítjük, a tepsibe sütőpapírt teszünk, az oldalára nem kell. Kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűlt a tészta, a közepén kettévágjuk.
A krémhez a tejet felforraljuk a margarinnal.
Tojássárgájával elkeverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot, a lisztet, a tejhez adjuk, lassú tűzön sűrűre főzzük.
Ha kihűlt a krém, megtöltjük vele a lapokat.
A bevonjuk a felvert kemény tejszínhabbal.
Tipp / megjegyzés:
A fiam születésnapjára készült. Valóban olyan a tésztája, mintha vattacukrot ennénk. Kissé ragacsos, érdekes, különleges. Kísérletező embereknek ajánlom.