Vienetta sütemény eperrel és csokival
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
Az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és kikeverjük a piskóta tésztát.
1 nagy gáztepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral, a masszát 2 részre osztjuk és külön-külön megsütjük.
A kihűlt piskótákat hosszában 3-3 csíkra vágjuk. Így lesz 6 csík piskótánk.
A pudingporokat a cukorral, és a tejjel simára keverjük, sűrűre megfőzzük majd hagyjuk kihűlni.
A puha vajat kihabosítjuk, majd apránként a kihűlt pudingba keverjük. A megmosott, apróra vágott epret hozzákeverjük, majd megtöltjük a krémmel a piskóta csíkokat úgy, hogy olvasztott csokival minden sort meglocsoljuk.
A díszítéshez a pudingport a cukorral és a tejjel sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük majd apránként a hideg pudingba keverjük.
A sütemény oldalát és tetejét is bevonjuk vele.
Tetszés szerint díszítjük.