Főoldal / Desszertek / Vienetta sütemény eperrel és csokival

Vienetta sütemény eperrel és csokival

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Vienetta sütemény eperrel és csokival

Vienetta sütemény eperrel és csokival

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 db tojás
  • 6 ek. porcukor
  • 6 ek. liszt
  • 1 cs. sütőpor

A krémhez:

  • 2 cs. eperízű pudingpor
  • 6 dl tej
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 20 dkg eper
  • 15 dkg étcsokoládé

A díszítéshez:

  • 3 dl tej
  • 1 cs. tejszínes pudingpor
  • 3 ek. cukor
  • 2 dl Meggle cukrászhab
  • eper
  • csoki lapocskák
  • csokoládé drazsé
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és kikeverjük a piskóta tésztát.
1 nagy gáztepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral, a masszát 2 részre osztjuk és külön-külön megsütjük.
A kihűlt piskótákat hosszában 3-3 csíkra vágjuk. Így lesz 6 csík piskótánk.

A pudingporokat a cukorral, és a tejjel simára keverjük, sűrűre megfőzzük majd hagyjuk kihűlni.
A puha vajat kihabosítjuk, majd apránként a kihűlt pudingba keverjük. A megmosott,  apróra vágott epret hozzákeverjük, majd megtöltjük a krémmel a piskóta csíkokat úgy, hogy olvasztott csokival minden sort meglocsoljuk.

A díszítéshez a pudingport a cukorral  és a tejjel sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük majd apránként a hideg pudingba keverjük.
A sütemény oldalát és tetejét is bevonjuk vele.

Tetszés szerint díszítjük.

Vienetta sütemény eperrel és csokival 4.00/5 (1 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére