Vienetta torta
Hozzávalók:A piskótához:
A krémhez:
A rétegezéshez:
|
|
Elkészítés:
A tojások sárgáját langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük.
Belekeverjük a sütőporos lisztet, és lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot.
34×32-es sütőpapiros tepsibe simítjuk és 160-180 fokon tűpróbáig sütjük.
Majd hagyjuk kihűlni, és 3 egyenlő lapra vágjuk.
A Pudingot a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
A tejszínt a habfixálóval és a porcukorral kemény habbá verjük, majd a 2/3 részét a kihűlt pudinghoz keverjük.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk.
Az alsó lapot megkenjük krém felével, majd csíkokban rácsurgatjuk a csokoládét. Betesszük a hűtőbe, majd ha a csokoládé megdermedt rátesszük a következő lapot, amit megkenünk a maradék krémmel majd újból csokoládé következik. Hűtőbe tesszük, és ha megdermedt, befedjük az utolsó piskótalappal.
Az oldalát és a tetejét bevonjuk tejszínhabbal, majd olvasztott csokival díszítjük.
Nagyon finom amikor a csokoládé ropog a fogad alatt
Én pár szem fekete szederrel díszítettem.