Főoldal / Torták / Vienetta torta

Vienetta torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vienetta torta

Vienetta torta

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 4 tojás
  • 10 ek. víz
  • 30 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg liszt
  • csipet só

A krémhez:

  • 5 dl tejszín
  • 5 dkg porcukor
  • 1 cs. habfixáló
  • 2 cs. tejszín ízű pudingpor
  • 6 dl tej
  • 3 ek. cukor

A rétegezéshez:

  • 2 tábla csokoládé (2x100g)
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojások sárgáját langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük.
Belekeverjük  a sütőporos lisztet, és lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot.
34×32-es sütőpapiros tepsibe simítjuk és 160-180 fokon tűpróbáig sütjük.
Majd hagyjuk kihűlni, és 3 egyenlő lapra vágjuk.

A Pudingot a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
A tejszínt a habfixálóval és a porcukorral kemény habbá verjük, majd a 2/3 részét a kihűlt pudinghoz keverjük.

A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk.

Az alsó lapot megkenjük krém felével, majd csíkokban rácsurgatjuk a csokoládét. Betesszük a hűtőbe, majd ha a csokoládé megdermedt rátesszük a következő lapot, amit megkenünk a maradék krémmel majd újból csokoládé következik. Hűtőbe tesszük, és ha megdermedt, befedjük az utolsó piskótalappal.

Az oldalát és a tetejét bevonjuk tejszínhabbal, majd olvasztott csokival díszítjük.

Nagyon finom amikor a csokoládé ropog a fogad alatt ;-)
Én pár szem fekete szederrel díszítettem.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére