Vörösboros tejfölös babgulyás csülökkel kolbásszal krumplival csipetkével
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A babot és a csülköt egy éjszakára beáztatom.
Másnap a csülköt felteszem főni, másfél óra elteltével kiveszem a főzővízből, kicsontozom, nagyobb darabokra vágom. Amíg a csülök főtt, a hagymákat, zellerlevelet, petrezselymet aprítom, a répát, gyökeret, zellert, karalábét, krumplit nagyobb darabokra, a paprikákat és a kolbászt karikákra vágom.
Egy lábasban kevés olajon a kockára vágott szalonnát megpirítom a hagymával, ráteszem a csülköt, majd a zöldségeket, s a babot, majd felöntöm a csülök főzővizével, beleteszem a babérlevelet, fűszerezem. Mielőtt megpuhulna, belerakom a krumplit, s öntök bele vörösbort. Amíg fő a leves, elkészítem a csipetkét, a végén beleszaggatom.
Tálaláskor merek egy tányérba levest, teszek rá két kanál tejfölt, vágok rá chilit, s díszítem egy egész chilivel.
Fehér kenyérrel eszem, vörösbort iszom hozzá.