Főoldal / Egytálételek / Vörösboros tejfölös babgulyás csülökkel kolbásszal krumplival csipetkével

Vörösboros tejfölös babgulyás csülökkel kolbásszal krumplival csipetkével

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vörösboros tejfölös babgulyás csülökkel kolbásszal krumplival csipetkével

Vörösboros tejfölös babgulyás csülökkel kolbásszal krumplival csipetkével 2

Hozzávalók:

  • 25 dkg füstölt csülök
  • 1/2 szál füstölt kolbász
  • szalonna
  • 20 dkg tarkabab
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyem gyökér
  • 1/2 zeller
  • 1/2 karalábé
  • 2 db krumpli
  • 1db  zöldpaprika
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 3 db chilipaprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • zellerlevél
  •  petrezselyem
  • 2 db babérlevél
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • gulyáskrém
  • Erős Pista
  •  kömény
  • 1 db tojás
  • liszt
  • tejföl
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A babot és a csülköt egy éjszakára beáztatom.

Másnap a csülköt felteszem főni, másfél óra elteltével kiveszem a főzővízből, kicsontozom, nagyobb darabokra vágom. Amíg a csülök főtt, a hagymákat, zellerlevelet, petrezselymet aprítom, a répát, gyökeret, zellert, karalábét, krumplit nagyobb darabokra, a paprikákat és a kolbászt karikákra vágom.
Egy lábasban kevés olajon a kockára vágott szalonnát megpirítom a hagymával, ráteszem a csülköt, majd a zöldségeket, s a babot, majd felöntöm a csülök főzővizével, beleteszem a babérlevelet, fűszerezem. Mielőtt megpuhulna, belerakom a krumplit, s öntök bele vörösbort. Amíg fő a leves, elkészítem a csipetkét, a végén beleszaggatom.

Tálaláskor merek egy tányérba levest, teszek rá két kanál tejfölt, vágok rá chilit, s díszítem egy egész chilivel.
Fehér kenyérrel eszem, vörösbort iszom hozzá.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére