Főoldal / Desszertek / Zabpelyhes Golyó

Zabpelyhes Golyó

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zabpelyhes Golyó

Zabpelyhes Golyó

Hozzávalók:

  • 1/2 kg zabpehely
  • 10 dkg ráma
  • 3 ek. méz
  • 2 ek. kakaópor
  • 2,5 dl tej
  • 2 ek lekvár
  • 2 rumaroma
  • 2 marék mazsola

A hempergetéshez:

  • kókuszreszelék
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: igen
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 12 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A mazsolát beáztatjuk a rumaromába.(egy pár órát jó ha áll benne, de jobb egy egész éjszakát)

A tejet, a mézzel, a rámával, a kakaóporral, és a lekvárral felmelegítjük, majd a zabpehelyre öntjük.

Hozzáadjuk az áztatott mazsolát és a rumaromát, majd alaposan összekeverjük.

Nedves kézzel, kis gombócokat formálunk belőle, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.

Tipp / megjegyzés:
Gyermek zsúrra kitűnő és egészséges csemege. Finom, gyors, és olcsó csemege azoknak akik szeretnek nassolni.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére