Főoldal / Sertés ételek / Zöldséges fasírt

Zöldséges fasírt

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zöldséges fasírt

Zöldséges fasírt

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús (sertés)
  • 1-2 marék zöldborsó
  • 1 db vöröshagyma
  • 15 dkg gomba
  • 1 sárgarépa (nagyobb)
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • 2 tojássárgája
  • 2-3 ek zsemlemorzsa
  • olívaolaj
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A vöröshagymát és a gombát apróra felvágni.
Egy serpenyőbe pici olajat önteni, majd megpárolni a hagymát. Ezután kiszedni és kihűteni.

Szintén egy pici olajat önteni a serpenyőbe, majd beletenni az apróra vágott gombát és addig párolni még teljesen zsírjára sül. Ezután kiszedni és kihűteni.

A zöldborsót enyhén sós vízbe 2-3 percig főzni, majd leszűrni és szintén teljesen kihűteni.
A sárgarépát megpucolni és nagy lyukú reszelőn lereszelni.

Egy tálba tenni a darált húst és hozzáadni a teljesen kihűlt hagymát, gombát, zöldborsót és a lereszelt sárgarépát.
Ízlés szerint fűszerezni, majd jól összekeverni.
Rászórni a zsemlemorzsát, hozzáadni a két tojássárgáját, majd jól összegyúrni.

Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd megspriccelni olívaolajjal.

Vizes kézzel a masszából egyforma méretű gombócokat formálni, majd zsemlemorzsába meghempergetni, végül pedig a sütőpapírral bélelt tepsibe egymásmellé helyezni.
Minden gombóc tetejét szintén megspriccelni egy kevés olívaolajjal.

Előmelegített sütőbe tenni, majd közepes lángon szép pirosra sütni.

Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor ízlés szerinti körettel tálalni.

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére