Főoldal / Vegetáriánus / Árpagyöngy rizottó sült kelbimbóval

Árpagyöngy rizottó sült kelbimbóval

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Árpagyöngy rizottó sült kelbimbóval

Árpagyöngy rizottó sült kelbimbóval

Hozzávalók:

A rizottóhoz:

  • 20 dkg árpagyöngy (gersli)
  • 5 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db babérlevél
  • 2 szál rozmaring (v. 1 mk szárított)
  • őrölt fehér bors
  • 1 ek. szójaszósz
  • 1,5 dl fehérbor
  • 6-7 dl húsleves

A sült kelbimbóhoz:

  • 50 dkg kelbimbó
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 tk. színes bors
  • 1 tk. só
  • 2 ek. rizsolaj (v.olívaolaj…)
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az árpagyöngyöt mossuk meg, majd alaposan csepegtessük le.

A vajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az alaposan lecsepegtetett árpagyöngyöt, és 1-2 percig kevergetve futtassuk meg.

Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, a babérlevelet, a rozmaringot, és szórjuk meg ízlés szerint őrölt borssal, majd öntsük fel a borral, és a szójaszósszal. Keverjük alaposan össze, majd félig lefedve, addig főzzük, még a folyadékot teljesen felszívja.

Ezután öntsük fel egy merőkanál húslevessel, majd szintén félig lefedve addig főzzük még a folyadékot teljesen felszívja. Ezt addig ismételjük, még az árpagyöngy kellően megpuhul, és jó szottyos lesz. (közben többször keverjük meg)
Az elkészült rizottót tálalásig tartsuk melegen.

A kelbimbó külső leveleit szedjük le, majd mossuk meg, és alaposan csepegtessük le. Ezután vágjuk félbe a nagyobbakat.

Az olajat keverjük össze a sóval, borssal, és a préselt fokhagymával, majd öntsük rá a kelbimbóra. Ezután forgassuk össze, hogy a fűszeres olaj mindenhol érje.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és rendezzük el rajta a kelbimbót, majd a visszamaradt fűszeres olajat öntsük rá.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 20 perc alatt süssük készre. (én légkeverésnél 130 fokon, 20 percig sütöttem)

Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor szedjük tányérba a rizottót, majd helyezzük rá a sült kelbimbót, és úgy kínáljuk.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Gizi (316 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére