Aszpikos tojásos sonka tál
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A zöldségeket megfőzzük 1 ek. ételízesítős vízben, majd leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük. A 1,2 l langyos vízbe teszünk 1 ek. ételízesítőt, majd a két csomag zselatint elkeverjük benne, és forrásig főzzük. Hagyjuk kihűlni, és langyosan leves szűrön leszűrjük. Majd a 4 tálka aljára öntünk kb, fél dl levet és 5 percre a fagyasztóba tesszük dermedni.
Mindegyik tálba kb. 5 dkg főtt zöldséget teszünk, rá annyi levet hogy ellepje és megdermesztjük.
A főtt tojásokat, és az uborkákat ketté vágjuk, a reszelt sajtot összekeverjük a tömlős sajttal, és megtöltjük vele a sonka szeleteket. a megdermedt zselatin tetejét ízlésesen kirakjuk petrezselyem levéllel, főtt tojással, az uborkával és a sonka tekercsekkel. Felöntjük aszpikkal és hűtőbe tesszük dermedni.
Ízlés szerinti körettel kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Én tócsnival kínáltam, de lehet kenyérrel is. Egyszemélyes adagok vannak a tálba, de ezt megcsinálhatjuk őzgerinc formában is, akkor szeleteket vágunk belőle.