

Baconös tojáskrémes kalács
Hozzávalók:Tészta hozzávalói:
Töltelék hozzávalói:
|
|
Elkészítés:
A bacont kockázzuk fel apróra, majd egy serpenyőbe olvasszuk fel a margarint és adjuk hozzá. Ezután állandó kevergetés mellett, süssük szép pirosra. Végül szedjük ki a zsiradékból, majd hűtsük ki.
A kétféle lisztet keverjük össze, majd keverjük hozzá a kihűlt bacont, és a sót.
A tojásokat üssük bele egy tálba, majd villával kicsit verjük fel. Ezután keverjük hozzá a bacon sütésénél visszamaradt, kihűlt zsiradékot, és a langyos vizet.
A kenyérsütőgép üstjébe öntsük bele a tojásos keveréket, majd kanalazzuk rá a lisztes-baconos keveréket. Ezután a liszt tetejére szórjuk rá a cukrot, majd morzsoljuk rá az élesztőt.
Indítsuk el a dagasztó programot, és dagasszuk meg a tésztát. (én kétszer egymásután indítottam el a dagasztást, így egy szép sima tésztát kaptam)
Természetesen kézzel is megdagaszthatjuk a tésztát!!!!
A megdagasztott tésztát ezután tegyük egy kilisztezett kelesztőtálba, majd langyos helyen kelesszük egy óra hosszán át.
Közben készítsük el a tölteléket.
A tojásokat főzzük keményre, majd vágjuk össze apróra.
Ezután keverjük össze a tejföllel, a mustárral, a kukoricaliszttel, ízlés szerint sóval, a szerecsendióval, és az őrölt fehér borssal.
A megkelt tésztát nyújtsuk ki kb. 1 cm vastag téglalappá, majd egyenletesen kenjük rá a tojásos tölteléket.
Ezután a hosszabbik oldalától indulva, tekerjük fel szorosan. (úgy tekerjük fel mint a bejglit)
Egy 26 cm-es tortaformát zsírozzunk és lisztezzünk ki, majd a feltekert tésztát óvatosan helyezzük bele. (én a forma közepébe tettem egy fóliába csomagolt poharat, hogy koszorú formát kapjak)
Ezután több helyen böködjük meg a tésztát, hogy sütés közben a gőz eltudjon távozni. Végül kenjük le felvert egész tojással, majd konyharuhával letakarva, szobahőmérsékleten kelesszük 30 percig.
Melegítsük elő a sütőt, majd közepes hőmérsékleten süssük a kalácsot 40-45 percig, tűpróbáig. (én légkeverésnél 150 fokon, 40 percig sütöttem)
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.
Tipp / megjegyzés:
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd kínáljuk.
Nagyon boldog vagyok,hogy rátaláltam erre a csodás receptre!!!!! Köszönöm a feltöltést!!!!
Egy kérdésem lenne! A töltelékbe a kukorica lisztet mivel lehet helyettesíteni? Csak kukorica darám van idehaza!!!!!
Előre is köszönöm a választ!!!!!
Jó egészséget kívánok a sok finom recepthez!!!!
Üdvözlettel:
Miskolcziné Makó Ilona
Kedves Ilona!
Én köszönöm hogy elolvasta a receptemet, és nagyon örülök hogy meg is szeretné sütni ezt a finom kalácsot!!!!
A kukoricalisztet a tölteléknél úgy gondolom hogy sima liszttel tudná helyettesíteni, mivel az a lényege hogy összefogja a tölteléket sütés közben. A kukoricadara így nem jó hozzá. Megkérném, legyen szíves majd jelezzen vissza, hogy ízlett-e a kalács, és elégedett volt-e a recepttel.
Előre is köszönöm a visszajelzést!
Jó egészséget, és sütést-főzést kívánok!
Üdvözlettel:
Gizi
Kedves Gizi!
Nagyon köszönöm a válaszodat /kérlek Te is tegezz!!!/.
Már fogok is hozzá! Meglepi lesz dolgozóknak mire haza érnek.
Küldök jelzés,ha sikerül,ha nem!
Szép napokat kívánok!
Üdvözlettel:
Ili
Kedves Ili!
Izgatottan várom a visszajelzésedet, és reménykedem benne hogy nagyon is finomra sikerült a meglepi.
Üdvözlettel:
Gizi
Szia Gizi!
Tegnap este már nagyon fáradt voltam nem volt lelkierőm a géphez ülni!
Elkészült a meglepi és nagy sikert aratott!!!!!!!
Nem lett olyan szép mint a Tied de nagyon finom!!!!!!!Nekem csak 22-es a tortaformám ezért kuglóf sütőbe tettem.Képeket rakok fel a Facebook-ra!
Még egyszer köszönöm a receptet!!!!
Jó egészséget kívánok!!
Puszi!
Ili
Szia Ili!
Nagyon örülök, hogy sikere volt a meglepinek, és köszönöm hogy megírtad! Az íze a lényeg, de gondolom azért szép volt, csak Te szerénykedsz. A facebookon mindenképpen megnézem a képeket.
Jó pihenést, és csodás hétvégét kívánok!
Puszi
Gizi