Bazsalikomos gnocchi zelleres paradicsomszósszal
Hozzávalók:Hozzávalók a gnocchi-hoz:
|
|
Elkészítés:
A krumplit főzzük meg enyhén sós vízben, majd szűrjük le. Ezután krumplinyomón nyomjuk át, és hűtsük ki, hogy éppen csak langyos legyen. (villával is összetörhetjük jó pépesre)
Ezután adjuk hozzá a lisztet, a sót, a tojássárgát, és az apróra összevágott bazsalikomot. Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. (ne gyúrjuk sokáig, mert akkor a tészta egyre lágyabb lesz)
Ezután osszuk el négy részre a tésztát, és sodorjunk mindegyikből kb 2 cm átmérőjű rudakat, majd vágjuk fel kb. 1,5 cm-es darabokra. Ezután egyesével, egy villa segítségével formázzuk meg, majd hagyjuk 15 percet piheni mielőtt kifőznénk.
Egy edénybe tegyünk fel melegedni vizet, majd amikor már forr, adjunk hozzá sót és óvatosan tegyük bele a gnocchikat. Ezután várjuk meg még feljön a víz tetejére, majd főzzük még 1-2 percig. Végül szűrjük le.
A paradicsomot vágjuk fel kisebb darabokra. A vöröshagymát vágjuk fel apróra. Hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a feldarabolt paradicsomot, sózzuk, szórjuk meg a cukorral, tegyük bele a zeller zöldet, majd főzzük kb. 20 percig.
Amikor a paradicsom puhára főtt, vegyük ki a zeller zöldet, majd turmixoljuk össze. Ezután szűrjük át egy szitán, hogy a magok ne kerüljenek bele, majd öntsük vissza az edénybe. Tegyük vissza a tűzre, majd adjuk hozzá a ketchupot, ha szükséges ízesítsünk utána, majd kevergetve főzzük pár percig, hogy kellően besűrűsödjön.
Tálaláskor kanalazzuk a tányérba az elkészült paradicsomszószt, majd rakjunk rá ízlés szerint a bazsalikomos gnocchiból. Ezután reszeljünk rá sajtot, majd úgy kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Tetszés szerinti szósszal tálalható.