Főoldal / Torták / Bence tortája

Bence tortája

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Bence tortája

Bence tortája

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 7 evőkanál víz
  • 8 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • késhegynyi szódabikarbóna

A krémhez:

  • 5 dl habtejszín
  • 10 dkg étcsoki
  • 10 dkg tejcsoki

A díszítéshez:

  • Finomságok, amit a gyerkőc szeret
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2500-3000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: több mint 12 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A krémhez a tejszínbe tördeljük a csokoládét és felmelegítjük, hogy a csoki elolvadjon benne. Hűtőbe tesszük 1 éjszakára.

A piskótához a tojások sárgáját alaposan kikeverjük a cukorral és vaníliás cukorral, belemérjük a vizet, kikeverjük, majd beleszitáljuk a liszt-keményítő-sütőpor-szódabikarbóna keveréket. Alaposan összekeverjük. A tojások fehérjét nagyon kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztába forgatjuk. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába simítjuk, és közepes hőmérsékleten tűpróbáig sütjük. (170-180fokon)

Másnap kivesszük a hűtőből a csokis habtejszínt és habverővel kihabosítjuk. A három lapba elvágott piskótát megtöltjük vele, az oldalát és a tetejét is szépen bekenjük krémmel.

Tetszés szerinti finomságokkal díszítjük.

Én másfél szeresét vettem a mennyiségeknek, mert emeletes tortát készítettem :)

Bence tortája 5.00/5 (1 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére