Brassói

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Brassói

Brassói 2

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertés szűzpecsenye vagy sovány comb
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál morzsolt majoránna
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • só, bors

Ízlés szerint:

  • 1 csokor petrezselyem
  • 80 dkg zöldborsó (40 dkg tisztított) (én ezt most kihagytam)
  • Apró kockákra vágott csemege uborka
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: igen
Nehézség: Normál Laktóz mentes: igen

Elkészítés:

A szalonnát csíkokra vagy kockákra vágjuk, megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, fedő alatt megfonnyasztjuk.
Rádobjuk a kockákra vágott húst, 2-3 percig erős tűzön pirítjuk, majd meghintjük a majoránnával, ízlés szerint sózzuk, erőteljesen borsozzuk, majd lassú tűzön, fedő alatt puhára pároljuk.
Ha a levét elfőné, kevés meleg vízzel pótoljuk.

A puhára párolt húst zsírjára sütjük, ilyenkor adjuk hozzá a leszűrt zöldborsót, utána sózzuk-borsozzuk, összeforrósítjuk, lazán belekeverjük a petrezselymet és a kockákra vágott csemege uborkát.
Végül tálra halmozzuk.
Hasábburgonyával, vegyes salátával kínálhatjuk.

Értékeld a receptet

Marcsi (652 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére