Burgonyás sonkás rakott palacsinta
Hozzávalók:A palacsintához:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A palacsinta hozzávalóit csomómentesre kikeverjük, majd hozzáadjuk az áttört burgonyát, a langyosra melegített olajat és jól kikeverjük. (A tésztája kicsit sűrűbb lesz mint a hagyományos palacsintáé.)
Felhevített serpenyőben palacsintákat sütünk a masszából. (Én nem szoktam a palacsinta sütőt olajozni mert a tésztába beletettem az olajat ezért a tészta nem ragad le.)
A kisütés után a palacsintákat megtöltjük. A sonkát kockákra vágjuk és egy serpenyőben kicsit átsütjük.
Egy hőálló tálat vékonyan kikenünk olajjal. Az első palacsinta lapot belehelyezzük. Erre tejfölt tesszük és reszelt sajtot. Befedjük a második lappal amit szintén tejfölözzük, és megszórjuk a sonka kockákkal.
Addig folytatjuk a rétegezést amíg a palacsinták tartanak.
A legfelső lapra tejfölt és reszelt sajtot szórunk és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 10-15 percre.
Önálló ételként is kiváló!