Főoldal / Tészta ételek / Császármorzsa Erzsike konyhájából

Császármorzsa Erzsike konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Császármorzsa Erzsike konyhájából

Császármorzsa Erzsike konyhájából

Hozzávalók:

  • 30 dkg búzadara
  • 5 ek. cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 db tojás
  • 1 dl olaj
  • mazsola (elhagyható)
  • 3 dl tej

A tálaláshoz:

  • lekvár
  • porcukor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tejet, három evőkanál cukorral, a vaníliás cukorral és egy csipet sóval felforraljuk. Apránként hozzáadjuk a grízt, és közben folyamatosan kevergetjük. Megfőzzük és kihűtjük.

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a grízhez keverjük, a fehérjét pedig felverjük a maradék cukorral, majd ezt is a grízhez keverjük.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Az olajat egy sütőtálban felmelegítjük, majd beleöntjük a masszát. Az egészet 25-30 perc alatt készre sütöm, közben párszor átkeverjük.

Lekvárral tálaljuk.

Értékeld a receptet

Buzási Lászlóné Erzsébet (88 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére