Csirkemájgaluska leves
Hozzávalók:A leveshez:
A galuskához:
|
|
Elkészítés:
A májat elkaparjuk, hozzáadjuk a tojást, a sót, a borsot, a reszelt hagymát, az apróra vágott petrezselymet a zsemlemorzsát és annyi lisztet, hogy nokedli keménységű masszát kapjunk. Elkeverjük és félretesszük.
A zöldségeket 1-1 cm-es darabokra vágjuk. A hagymát az olajon üvegesre pirítjuk közben a zöldségeket is hozzáadjuk, és együtt pároljuk. Majd felöntjük a húslevessel és felforraljuk. A zöldségeket puhára főzzük.
A forrásban (nem lobogó) lévő levesbe beleszaggatjuk a májgaluskát és készre főzzük. Petrezselyemmel megszórjuk és tálalunk.
Tipp / megjegyzés:
Csibeaprólékkal vagy csibenyakkal is elkészíthető, de akkor a zöldségekkel együtt meg kell párolni egy kicsit a húst is, puhára főzni és utána beleszaggatni a galuskát. Ízlés szerint borsót, kelbimbót, burgonyát és más zöldségeket is tehetünk bele vegyesen.
A házi májgaluskánál nincs jobb, nem fogsz többet boltit venni ha ezt kipróbálod.